Sanna Marinin imago
Sanna Marin on useamman kerran kuvaillut itseänsä koneistoa vastaan taistelevana henkilönä erilaisissa medioissa. Se tuntuu olevan tietynlainen imago, jota hän yrittää rakentaa itsestään. Vastuullinen, mutta kapinallinen. Itse näen tämän naurettavana yrityksenä muodostaa kuvaa, joka ei täsmää todellisuuteen. Suomen poliitikoista Sanna Marin on mahdollisesti eniten osa koneistoa.
Näen aina sanan koneisto ja sen vastustamisen liittyvän vahvasti punkkari kulttuuriin. Nuoruudessani sisäistin punk –kulttuurin ja näen sen vahvasti vaikuttavan vieläkin maailmankatsomukseeni. Uskon vahvasti, että Marin yrittää esittää ”koneiston vastustajaa”, mutta todellisuudessa edustaa suuryrityksiä ja haluaa luoda heille etuja politiikassa.
Osallisuus Maailman talousfoorumissa
Sanna Marin oli nuoruudessaan osa World Economic Forum (Maailman talousfoorumin) nuoret johtajat järjestöä. Marin on nykyään yli 35-vuotias, joten hän on kelvollinen liittymään talousfoorumin täysi jäseneksi, jonka hän on näyttänyt tehneen ja ainakin näkyy sivuston jäsenissä.
Mikä on Maailman talousfoorumi ja mitä he tekevät? Talousfoorumi, ilman turhia salaliittoteorioita, on suuryritysten rahoittama säätiö, joka edistää globalisaatiota ja yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyötä. Heidän toimintaansa kuuluu myös poliitikkojen kouluttaminen.
Talousfoorumi on puhunut paljon kapitalistisen järjestelmän nollauksesta ja kuinka tilalle tulee yrityksien ja valtion yhdistelmä, jossa kansalaiset elää vuokrayhteiskunnassa. Tämä kuulostaa oudolta korporatokratialta, jossa suuryritykset yhdistyisivät valtion kanssa tarjoamaan yhteiskunalle palveluita. Tämän kategoriointi poliittisena filosofiana vähän riippuu tulkinnasta, joten pahimmillaan tämä on korporatokratiaa ja parhaimmillaan vain autoritääristä oikeistolaisuutta.
Miksi Marin on jäsenenä oikeistolaisessa säätiössä?
Kysymys kuuluu: Miksi Marin kuuluu tähän oikeistolaiseen säätiöön? Vaikuttaisi, että Marin mahdollisesti uskoo heidän agendaansa, jolloin meidän pitäisi kyseenalaistaa Marinin päätöksiä politiikassa uudesta näkökulmasta. Onko Marinin aikaisempi tuki nollakoroille sen takia, että se antaa suurille yrityksille mahdollisuuden saada lähes ilmaista rahaa? Pelko on sama kuin Ylellä, ovatko säätiön kouluttamat poliitikot tekemässä valintoja säätiön eduksi?
Miksi esimerkiksi minä kuuluisin kommunistiseen tai natsijärjestöön, jos en uskoisi niiden arvoihin? En kuuluisi. Miksi tämä suuryrityksien ja rikkaiden säätiö kouluttaa poliitikkoja menemään heitä vastaan politiikassa? He eivät tee niin. Eikö vain tuntuisi loogiselta, että he kouluttaisivat poliitikot Young leaders –järjestössä levittämään heidän omaa sanomaansa?
Näkisin asian menevän näin: Ensin Young Leaders –järjestön avulla koulutetaan poliitikot edustamaan talousfoorumin politiikkaa, he saavat myös sitä kautta yhteyksiä ja resursseja mahdolliseen menestykseen. Sen jälkeen nuoret johtajat voivat täytettyään 35 liittyä talousfoorumin jäseneksi, joka on organisaationa parhaiten kuvailtuna globaalipuolue. Monet tykkäävät liioitella heistä, jotain paljon salaisempaa ja vaikutusvaltaisempaa, mutta tämä oma kuvaukseni tuntuu olevan aika realistinen.
Marinin rikkaita tukeva politiikka
Talousfoorumin tukeminen tekee Marinista autoritäärisen oikeistolaisen tai median käyttämän ”äärioikeistolaisen”. Minulla on vaikea nähdä, miten Marinin tuki maailman rikkaimille ja suurimmille yrityksille millään tavalla tekee hänestä ”koneistoa vastaan” taistelevan. Se tuntuu enemmänkin olevan vitsi. Koneisto, jota Marin edustaa Suomessa, köyhdyttää kansaa suurilla veroilla, jotka tekevät palkoista pienempiä ja hinnoista suurempia. Valtion tekemä velka ja nollakorkojen on tarkoitus Marinin mukaan auttaa kansaa, mutta todellisuudessa se riistää köyhiltä ja keskituloisilta heidän viimeisetkin varansa ja säästönsä.
Varoitan ihmisiä olemaan hyvin varovaisia luottamuksensa kanssa Mariniin. Poliitikot, jotka jakavat arvonsa suuryrityksien kanssa, eivät ole luotettavia. Tästä syystä on syytä varoittaa myös Annika Saarikosta, Sanni Grahn-Laasosesta, Alexander Stubbista ja Jyrki Kataisesta. Nämä poliitikot ovat Suomessa toistensa vastustajia, mutta silti näköjään uskovat samaan talousfoorumin ideologiaan.
Haluan myös tarkentaa, että me libertaarit emme vastusta yrityksien kanssa yhteistyön tekemistä. Me emme silti ikinä yrittäisi tukea suuryrityksien valta-aseman takaamista yhteiskunnassa valtion kautta. Suuryritykset osaavat olla saman tason ihmisoikeuksien loukkaajia kuin valtiot itsessään. Oikea suunta on taata kaikille yhtäläiset säännöt markkinoilla ja tarjota tasavertainen mahdollisuus kilpailla suuria yrityksiä vastaan. Tämä on, mitä vastaan maailman talousfoorumi taistelee. He selvästi haluavat antaa itselleen monopoli aseman maailman taloudessa.